Gustav Mårtensson

Klimatmål kampanj för unga

 

Brief 

Stockholm Environmental  Institution gav oss på uppdrag av FN en brief där de vill inspirera unga, genereation Z och millennials, att leva mer hållbart och verka för att ta ansvar utifrån FNs 17 klimatmål.

 
 

Vår lösning

Vi presenterade instagram kampanjen "Klimatslacker of the Year" under hashtagen #klimatslacker. Se case-filmen.

 

Student Lab med Verksamt.se

 

Brief 

Verksamt.se är en websida där man kan registrera nya och göra ändringar av befintliga företag. Verksamt är inte en myndighet men drivs av ett samarbete mellan myndigheter som Bolagsverket och Skatteverket mfl. Verksamt har identifierat att det finns många som inte vågar klicka hela vägen och verkligen starta företag, så hur kan Verksamt.se attrahera och få fler att våga starta företag och satsa på sin dröm?

 
 

Vår lösning

Vi identifierade att om man skall våga kasta sig ut i företagandet behöver man känna sig trygg med att man kommer att klara av det, och att man har den kunskap som krävs. Det finns mängder med information på sidan idag, men det är svårt för besökaren att läsa och ta till sig information en på ett bra sätt. Vi ville med vår lösning drastiskt minska höjden på trappsteget så att fler skulle våga följa deras dröm. Vi kallar vår lösning "Någon att hålla i handen". Den består av 3 delar:
Den hjälpande handen (Bot), den digitala handen (App) och Den mänskliga handen (hembesök). 

Vi presenterar en bot på Verksamt.se där du snabbt kan få svar på brinnande frågor och som hjälper dig under registreringsprocessen, men framför allt får så får du med handen som en APP, den digitala handen, samtidigt som du registrerar företaget. Appens syfte är att hålla dig uppdaterad på vad du behöver göra i företaget, att hålla koll på viktiga datum åt dig, att ha en plan för dig och påminna dig att få saker du måste ha koll på gjorda i rätt tid. Och upplysa dig om hur du enklast gör detta, vilken blankett du behöver, när du behöver den. Vi föreslog även en den mänskliga handen, då kunden får hembesök av en expert under registreringsprocessen. Detta under en kortare tid samtidigt som kampanjen löper. På det viset är vi övertygade om att fler vågar starta företag och följa sina drömmar.

 

 

Presentationen

 

Case Swedbank

 

Brief 

Designa om en bankapp utan att lägga till ny funktionalitet. Gör research och basera UX förbättringen utifrån insikterna.

 
 

Frågeställning

Hur kan Swedbank göra deras kunders lite liv enklare?

 
 

Lösning

Mitt researcharbete bestod av en enkätundersökning och jag läste massor av recensioner på app store. I undersökningen undrade jag bl.a. "Vilka funktioner kunderna använde mest". Kolla saldo, flytta pengar, betala räkningar och sparfunktionen var det absolut vanligaste. Utifrån den informationen förenklade jag om menyn och la till det som en tabmeny i botten då jag lärt mig av recensionerna att användarna inte gillade hamburgermenyn.

Jag gjorde det också tydligare att du kan flytta pengar mellan dina konton redan på hemvyn via drag n' drop.

Jag valde därefter att bygga om hela flödet för hur man betalar räkningar i appen.
Istället för att du idag måste fylla i OCR-nummer, kontonummer och belopp när du väl ska ta dig an pappershögen i slutet av månaden, vill jag ändra flödet så att du skannar fakturan samma dag du öppnar kuvertet, tar en bild av fakturan och lägger upp den för betalning enligt förfallodatum. Det enda du behöver göra sen är att godkänna betalningen i slutet på månaden. Du kan dessutom slänga eller arkivera papperskopian och slipper bygga högar hemma. Jag föreslog även en funktion där appen synkas mot användarens gmail-konto och automatiskt lägger till fakturor som kommer den vägen.

papper1_sm.png

😟

papper0_sm.png

😊

 

Mockups

 

Sa jag att jag är fotograf? ;)

Se mitt fotografportfolio